Vinteren på Stavtjørn bør oppleves!

Stavtjørn er et område i sterk vekst. Det har blitt bygget over 100 hytter de siste årene, og i dag er det ca. 400 hytter i området. Med vekst og utbygging har det også fulgt en betydelig oppgradering og utvikling av aktiviteter og muligheter. Det er mange kilometer med oppkjørte løyper, moderne alpinanlegg (Stavtjørn Alpin), Fjellstove med overnatting og eget bakeri, og flere muligheter for deg med bobil og campingvogn. Les mer under.

Stavtjørn Alpin er et moderne alpinanlegg kun en times kjøring fra Stavanger, Sandes, Bryne og Egersund.

Alpinanlegg

Stavtjørn Alpin ligger 900m fra campingen, og byr på et variert terreng - fra bratte partier i fjellheisen til store slake partier som er perfekt for nybegynnere. Høydeforskjellen fra påstigningen ved varmestuen til toppen av fjellheisen er 300 m. Senteret består i alt av 4 heiser, med total kapasitet på 3700 personer pr. time. De tilbyr også skiutleie, varmestue og afterski i vinter & påskeferie.

Langrenn

Campingen ligger ski in / ski out til Blå Løype, en rundtur som strekker seg 14 km inn i heia i variert terreng. Vinteren 2018 ble det kjøpt en splitter ny løypemaskin, og det planlegges å lage ei lysløype når vi skal i gang med nytt hyttefelt. Følg med på Facebook siden Skispor Stavtjørn for oppdatering om løypekjøring, vær og føreforhold i Blå Løype.

Aking

Vi har flere akebakker bak campingplassen opp mot hyttefeltet, samt en populær akebakke for de minste ca 300m inn i Blå Løype. For de som er litt tøffere er det gøy å ake ned til Grøtteland Gård. Her er det stort sett scooterspor å ake i nedover. Gå opp igjen med en god samtale, eller avtal henting med bil nede på Grøtteland.

Stavtjørn Fjellstove og Bakeri

Hva er vel bedre enn å komme seg inn i tørre klær, i en varm vogn, med en god kopp kaffi, etter en lang tur. Det måtte være om du også kunne ha med deg nybakte boller, brød og andre bakevarer. Det kan du nå kjøpe på nye Stavtjørn Fjellstove og Bakeri.